Prajitura cu portocale

de kukibella in Prajituri, 5 Feb 2012 | 5852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 portocale mijlocii
  • 1 lamaie
  • 280 gr.zahar
  • 130 faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml.lapte
  • 40 gr.unt topit
  • esenta de vanilie,esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

portocalele se curata se taie felii şi se pun la foc ımpreuna cu zeama de lamaie,200 zahar şi coaja rasa de lamaie.

se fierb aproximativ 45 min.

ıntr-un bol se mixeaza ouale ıntregi cu zaharul se aduga laptele,esentele,untul topit şi faina ın ploaie amestecata cu praful de copt.

ıntr-o tava se pune hartie de copt şi se toarna jumatate de compozitie.se pune la cuptorul pre-ıncalzit aprox.12 min.(180 grade).

se scoate tava din cuptor se pune ın ea compozitia de portocale şi se acopera cu restul compozitie de aluat se mai lasa la cuptor ptr.aprox.15-17 min.la aceeaşi temperatura.

se lasa sa se raceasca şi se taie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

laurin 1

09.02.2012, 17:34

prajitura e grozava! eu am folosit o forma de chec. trebuie precizat ca sosul de portocale are un gust usor amarui (cel putin asa mi-a iesit mie ) ceea ce face prajitura si mai delicioasa.

elucubratiiculinare 1

09.02.2012, 19:11

Cred ca e un deliciu

VERONICA2607 1

12.02.2012, 08:21

superb...

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata