De fel sunt mare fana a tartelor, sarate sau dulci, mereu cedez in fata lor...;)
Aluat:
50g de unt
100g de faina
1/2 lingurita de sare
apa
Umplutura:
1-2 dovlcei
2 morcovi
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
30g de cascaval
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de suc de rosii
cateva fire de cimbru proaspat
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea si untul. Adaugam treptat cate putina apa pana se formaza un aluat suplu si nelipicios. Il asezam intr-un film alimentar si dam la frigider cel putin 2 ore.
Intindem o foaie subtire si il asezam intr-o forma de tarta, coacem la 180°C asezand la baza tartei o hartie de copt cu fasole uscata, astfel aluatul ramane uniform.
Curatam , spalam si taiam in rondele legumele. Incingem uleiul intr-o tigaita si asezam morcovul pana se patrunde. Continuam cu ceapa cat sa se desfaca rondelele, dar fara sa se inmoaie. Dovleceii ii prajim pe sec.
Asamblam tarta: ungem baza cu ajutorul unui penson cu sucul de rosii, depunem bucatelel de usturoi, apoi morcovul, presaram cascaval, asezam in continuare ceapa si dovleceii, terminam cu restul de cascaval.
Infurnam tarta la 180°C cam 10 minute sau pana cand cascavalul este topit si tarta frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca, servim. Pofta buna!