Tarta subtire cu dovlecei

de yafa in Pizza, 28 Iul 2010 | 3247 vizualizari

 

De fel sunt mare fana a tartelor, sarate sau dulci, mereu cedez in fata lor...;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

50g de unt

100g de faina

1/2 lingurita de sare

apa

Umplutura:

1-2 dovlcei

2 morcovi

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

30g de cascaval

1 lingura de ulei de masline

1 lingura de suc de rosii

cateva fire de cimbru proaspat

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta subtire cu dovlecei:

Pregatim aluatul amestecand  faina, sarea si untul. Adaugam treptat cate putina apa pana se formaza un aluat suplu si nelipicios. Il asezam intr-un film alimentar si dam la frigider cel putin 2 ore.

Intindem o foaie subtire si il asezam intr-o forma de tarta, coacem la 180°C asezand la baza tartei o hartie de copt cu fasole uscata, astfel aluatul ramane uniform.

Curatam , spalam si taiam in rondele legumele. Incingem uleiul intr-o tigaita si asezam morcovul pana se patrunde. Continuam cu ceapa cat sa se desfaca rondelele, dar fara sa se inmoaie. Dovleceii ii prajim pe sec.

Asamblam tarta: ungem baza cu ajutorul unui penson cu sucul de rosii, depunem bucatelel de usturoi, apoi morcovul, presaram cascaval, asezam in continuare ceapa si dovleceii, terminam cu restul de cascaval.

Infurnam tarta la 180°C cam 10 minute sau pana cand cascavalul este topit si tarta frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca, servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta subtire cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

yafa 1

28.07.2010, 22:59

Ai dreptate Corina, , multumesc

nadina73 1

29.07.2010, 01:58

super bun atare bine arat o salvez si eu trebui incercata ,pacat ca nu ai furculite

yafa 1

29.07.2010, 09:58

Multumesc mult Nadina, nu prea stiu eu treaba asta cu furculitele...dar usurel ma dumeresc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella