aveam doua blaturi de focaccia in congelator...unul l-am facut zileletrecute simplu., cum scria pe pachet...dar rezultatul nu m-a satisfacut prea mult...si ultima bucata a ramas si s-a uscat...asa ca pe la doilea m-am gandit sa-l imbunatatesc putin...am cotrobait prin frigider si cu ce am gasit pe acolo a iesit un fel de pizzetta pana la urma, dar mult mai bun decat primul....
aluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si mozarella cubulete mici, am dat parmezanul pe razatoarea mica si am batut oul bine cu sare si piper...parmigiano ras l-am adaugat in ou....am pus cam multisor si era groasa compozitia asa ca am mai adaugat lapte....
dupa 20 min am intepat din loc in loc blatul cu o furculita, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat un strat de sare , am pus sunca si mozzarella si am apasat putin cu mana, ca sa intre in blat( blatul e f pufos...), am dat la cuptorul incins in prealabl la220 pt cateva minute( vreo 10...) pana s-a topit frumos mozzarella...am scos, am presarat omleta cu branza , am intins frumos peste toata suprafata si am dat iar la cuptor 10 min...in ultimele 5 min am adaugat si o rosie taiata felii deasupra...dar mai mult pt decor....