Tarta pe blat de focaccia

de adasev12 in Pizza, 16 Mar 2011 | 5382 vizualizari

 

aveam doua blaturi de focaccia in congelator...unul l-am facut zileletrecute simplu., cum scria pe pachet...dar rezultatul nu m-a satisfacut prea mult...si ultima bucata a ramas si s-a uscat...asa ca pe la doilea m-am gandit sa-l imbunatatesc putin...am cotrobait prin frigider si cu ce am gasit pe acolo a iesit un fel de pizzetta pana la urma, dar mult mai bun decat primul....

 

INGREDIENTE

  • o foaie blat de focaccia
  • 2-3 felii mai groase de sunca
  • o buc de mozzarella
  • 1 ou
  • o mana de parmigiano
  • o rosie potrivita
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pe blat de focaccia:

aluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si mozarella cubulete mici, am dat parmezanul pe razatoarea mica si am batut oul bine cu sare si piper...parmigiano ras l-am adaugat in ou....am pus cam multisor si era groasa compozitia asa ca am mai adaugat lapte....

dupa 20 min am intepat din loc in loc blatul cu o furculita, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat un strat de sare  , am pus sunca si mozzarella si am apasat putin cu mana, ca sa intre in blat( blatul e f pufos...), am dat la cuptorul incins in prealabl la220 pt cateva minute( vreo 10...) pana s-a topit frumos mozzarella...am scos, am presarat omleta cu branza , am intins frumos peste toata suprafata si am dat iar la cuptor 10 min...in ultimele 5 min am adaugat si o rosie taiata felii deasupra...dar mai mult pt decor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pe blat de focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu toping de ansoa