retete pascale
Pentru masa de Paște cred că ar fi foarte potrivită și această tartă, care e delicioasă.
E ceva mai migăloasă de pregătit, dar dacă aveți musafiri sigur vor fi încântați de ea.
Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se transformă într-un amestec sfărâmicios adaugi gălbenușul și frămânți, apoi adaugi apa, puțin câte puțin, amestecând pentru a forma un aluat omogen. Învelești aluatul într-o folie și îl lași la rece timp de 30 de minute.
Speli legumele, iar morcovul îl cureți de coajă. Feliezi toate legumele pe lungime cu ajutorul unui cuțit special, formând fâșii foarte subțiri.
Încingi cuptorul la 180 de grade C. Întinzi o foaie de aluat pe care o transferi în tavă, apoi înțepi aluatul cu furculița din loc în loc și tai surplusul de aluat de pe marginile tăvii. Așezi peste aluat o hârtie de copt și pui boabe de fasole sau biluțe speciale pentru copt și introduci tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Din aluatul rămas decupezi floricele.
Mixezi crema mascarpone cu oul și adaugi sare după gust. Adaugi făina și omogenizezi. Torni compozitia de mascarpone peste aluat.
Rulezi feliile de legume, cu coaja în sus, alternându-le. Pe cât posibil, legumele trebuie să aibă aceeași înălțime. Opțional poți să adaugi câțiva stropi de ulei de măsline peste legume. Introduci tarta în cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, până când aluatul se rumenește frumos.
Separat pui floricelele la copt, într-o tavă, pentru 15-20 de minute.
Scoți tarta de la cuptor, o lași să se răcorească puțin și o servești.
1
Pe cât posibil, legumele trebuie să aibă aceeași înălțime.
2
rulezi legumele pe un tocător, pentru început, deoarece direct în tavă e mai dificil și te murdărești de cremă.