Tarta sarata cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 24 Aug 2013 | 5705 vizualizari

 

O tarta delicioasa,desi nu dulce,ci sarata!dar minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat;

  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingura de lapte de soia
  • un praf de sare

Pentru umplutura;

  • 1 kg dovleac placintar curatat
  • 50 gr margarina
  • curry,nucsoara cat ajunge
  • un pachet si jumate de viofast fara lactoza(in loc de cascaval)(300 gr)
  • un pachet de tofu(250 gr)
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte de soia
  • un glabenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovleac:

Pentru aluat:

Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin.

Am invelit-o in folie transparenta si lasat la frigider la odihnit 30 minute.

Am pregatit si dovleacul,l-am curatat si taiat cubulete mici,le-am pus intr-o cratita de marmura cu margarina si am calit putin,am adaugat si putina apa calda si am pus capacul,am lasat sa devina ca un pireu amestecand din cand in cand.Am lasat la racit putin.

Am pregatit si branzica,am dat prin blender viofastul,un pachet si jumatate,le fel si tofu,impreuna cu ouale si 4 lnguri de lapte ca sa fie mai omogena si mai usor de mixat,a devenit ca o crema,nici sare nu a trebuit sa pun pentru ca tofu e sub saramura.

Am amestecat pireul de dovleac cu crema de branza fara lactoza ,am mai adaugat putina nucsoara.

Am intins aluatul cu sucitorul si cu un pic de faina pe masa,am facut gaurele cu furculita la fundul formei de tarta care am tapetat-o precedent cu margarina si faina ca de obicei.

Deci am pus putin gris sa absoarba eventualul lichid ce poate sa lasedar nu neaparat,este o obisnuinta la late tarte.

Am asezat crema de dovleac cu branzica si pus peste aluat,am asezonat-o frumos,si facut bretele din aluatul ce mi-a ramas.

Am uns cu galbenus deasupra si bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana iese betisorul curat si tarta devine colorata deasupra.se mai poate stinge cuptorul dupa 40 minute si se lasa la uscat eventual,dovleacul cu branzica se usuca mai tarziu.

Se poate servi atat calda cat si rece,e minunata!

TIPS-URI

1

in loc de branza fara lactoza se poate folosi ori mascarpone,philadelphia,cascaval de care doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si telemea