Tarta rustica cu mere si Amaretto

de RuxyRux in Prajituri, 8 Feb 2014 | 4813 vizualizari

 

Pentru ca m-am indragostit iremediabil de blatul acesta de tarta delicios si atat de fraged( cel de la tarta cu ciocolata si Amaretto), astazi pentru micul dejun am preparat doua tarte cu mere care ne-au incantat pe deplin, Cred ca stiti prea bine cum miroase in casa cand ai o asemenea prajitura cu mere in cuptor :) Imi aduce mereu aminte de copilarie ....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina(plus pentru infainat)
  • 100 gr amidon
  • 1 ou mare
  • 100 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • vanilie
  • o lingura cu varf de Amaretto

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • Cateva linguri de Amaretto
  • zahar brun, o canita, pentru presarat ( pentru o singura tarta)
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si Amaretto:

Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte.

Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat.

Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam si-l punem la rece intr-o folie pentru 30 de minute.

Intre timp spalam si curatam merele apoi le taiem felii. Daca merele au coaja frumoasa pastrati-o, e foarte sanatoasa :)

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua bucati.

Pregatim formele de tarta.

Pe o foaie de copt( pergament), intindem primul blat. Eu l-am intins foarte bine cu o foile de prospetime deasupra. Daca nu aveti si doriti sa intindeti direct pudrati bine sucitorul cu faina, presarati-o si pe coca si apoi veti intinde aluatul mai usor. Dupa parerea mea cel mai simplu se intinde blatul punand deasupra o folie. Vom cauta ca atunci cand intindem coca, foaia de aluat sa depasesca putin marginea formei.

Am asezat blatul cu tot cu foaia de copt in forma, am asezat bucatile de mere, am pus deasupra cate o cana de zahar presarata uniform, am stropit cu Amaretto, am pudrat apoi cu vanilie si scortisoara. Vom intoarce usor marginea de blat peste mere.

Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute. Lasati-o sa se raceasca apoi mutati tarta cu grija pe un platou.( Atentie, este fff frageda!)

Pudram tarta cu zahar pudra vanilat si-o servim cu mare placere...e minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

RuxyRux 1

10.02.2014, 15:40

Multumesc Lau, esti o draguta!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:09

Ce bunatate!!

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:50

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie