Cum se face:
In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C
In acest timp prepara umplutura: Taie toate legumele felii. Incalzeste cate putin ulei si prajeste feliile de vinete si dovlecei pe ambele parti, pana se inmoaie putin
Rade cascavalul si branza mozzarella. Pune branzeturile pe fundul blatului de tarta.
Aseaza feliile din legume alternativ vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben. Presara piper
Bate bine ouale. Adauga branza de burduf si smantana. Amesteca pana se omogenizeaza. Adauga piper dupa gust. Toarna amestecul peste legume.
Coace tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30 de minute (sau pana cand se intareste si se aureste)
Lasa tarta sa se racoreasca putin (10 minute) in tava, apoi scoate-o sa se raceasca complet pe un gratar metalic.