Tarta picanta cu branzeturi

de Julie in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2011 | 3547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri apa rece.
  • Umplutura:
  • 150 g branza sarata,
  • 100 g cascaval afumat,
  • 3 oua,
  • 200 g smantana,
  • 100 g sunca,
  • sare, piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta picanta cu branzeturi:

Blat:

Se cerne faina intr-un castron, impreuna cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu mainile, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile, apa si se framanta. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute.

Umplutura:

Se amesteca smantana cu branza si cascavalul date pe razatoare, sunca taiata cuburi mici, galbenusurile, sare si piper. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire, se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si marginile. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, pentru a evita cresterea neuniforma. Se toarna umplutura si se introduce tarta la cuptor, pentru 35-40 minute.

Tarta poate fi servita atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta picanta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza