Am venit cu o reteta speciala, dedicata cu si pentru pasiune.
Deoarece ingredientul principal este "fructul pasiunii" , m-am gandit s-o denumesc astfel.
O reteta ce merita incercata. Ideala pentru a cuceri pe cineva sau impresiona pe cineva ;) si un rasfat pentru sine :)
Formam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
In functie de forma (a mea are diametru de 10 cm) unde vom coace tartele, impartim aluatul in patru parti egale. Mie mi-a iesit cam 300 g de aluat si l-am impartit in 4 bile a cate 75 grame. Cu sucitorul, intindem fiecare bila si punem in forme pentru tarte. Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana apare pe margine o crusta aurie. Scoatem tava si lasam la racit.
In paralelel, pregatim crema.
Punem gelatina la inmuiat cu 5 linguri pline de apa, pentru 20 min.
Punem si o cratita cu apa la foc, acoperim cu un castron metalic in care punem zaharul, coaja de lamaie, praful de sare si sucul de lamaie, amestecam cu un tel. Atentie! Castronul nu trebuie sa atinga apa din oala. Cand incepe sa fiarba apa de sub castron, turnam in fir subtire, amestecand in continuu ouale batute spuma. Amestecam energic pana obtinem o crema. Dam deoparte castronul, il lasam cam un minut deoparte, apoi incorporam treptat gelatina, amestecand, apoi si untul topit tot treptat il incorporam.
Taiem cele 2 fructe pe jumatate, scoatem miezul cu o lingura si-l adaugam in crema. Amestecam bine.
Umplem formele de tarta cu crema si lasam la racit.
Tartele sunt gata! Pofta buna!
1
Daca nu se formeaza aluatul, puteti adauga o lingura de apa rece in compozitie