Tarta lui Mos NICOLAE

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2010 | 6579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 bucata aluat  foietaj Linco
  • 400 gr. carne tocata vita
  • 100 gr. rosii ( 1 rosie)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 10 gr parmezan ras
  • ulei masline,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc ( eventual pesto de busuioc)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lui Mos NICOLAE:

1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava pentru tarta ) si se pune apoi in tava de tarta.

2. Intre timp , carnea tocata in amestec cu ceapa si ardeiul se da la foc mediu, la aragaz; peste ea adaugam cam o cana de apa si lasam sa scada apoi toata apa. Cand acest amestec de carne este gata se pune in tava, peste foaia de aluat.

3. Peste tarta astfel obtinuta punem feliute subtiri de rosie, parmezan si, ca sa fim in ton cu sarbatorile de iarna, putem decora cu figurine din aluat , pe aceasta tema; eu am ales braduti, stelute, clopotei , apoi le-am uns cu un ou batut si le-am presarat dupa inspiratie: seminte de susan, de in, mac si niste boia dulce.....Mi-a placut ceea ce a iesit, asa ca aceasta tarta i-o fac cadou lui Mos Nicolae!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lui Mos NICOLAE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori aperitiv