1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava pentru tarta ) si se pune apoi in tava de tarta.
2. Intre timp , carnea tocata in amestec cu ceapa si ardeiul se da la foc mediu, la aragaz; peste ea adaugam cam o cana de apa si lasam sa scada apoi toata apa. Cand acest amestec de carne este gata se pune in tava, peste foaia de aluat.
3. Peste tarta astfel obtinuta punem feliute subtiri de rosie, parmezan si, ca sa fim in ton cu sarbatorile de iarna, putem decora cu figurine din aluat , pe aceasta tema; eu am ales braduti, stelute, clopotei , apoi le-am uns cu un ou batut si le-am presarat dupa inspiratie: seminte de susan, de in, mac si niste boia dulce.....Mi-a placut ceea ce a iesit, asa ca aceasta tarta i-o fac cadou lui Mos Nicolae!