Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi

de Criss in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 4550 vizualizari

 

In aceasta perioada pietele sunt pline de verdeturi si e foarte bine sa profitam din plin de bogatia primaverii. "Buruiana" mea preferata e spanacul. Mi-am si facut provizii in congelator , insa imi place si salata verde, ceapa verde si ridichile, mai precis frunzele de ridichi. Daca anul trecut am facut o delicioasa supa crema din frunze de ridichi , acum am pregatit pentru micul dejun o tarta cu frunze de ridichi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru tarta:
  • -250 g faina
  • -120 g unt/margarina
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -1-2 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • -3 legaturi ceapa verde
  • -3 legaturi frunze de ridichi
  • -1 catel de usturoi
  • -2 oua
  • -150 g branza feta
  • -80 g cascaval
  • -putin marar verde
  • -cateva feli de rosii
  • -putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi:

Faina se amesteca cu untul rece si sarea, se adauga oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat care se pune in frigider.

Se aleg doar frunzele de ridichi proaspete, verzi nu si cele ofilite. Se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb mai mult de 5 minute. Ceapa se curata si se taie si se caleste in ulei. Nu va speriati ca e prea multa, ea scade foarte mult. Se adauga frunzele de ridichi fierte, scurse si tocate, branza feta rasa si ouale batute si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugam sare pentru ca feta e destul de sarata.  

Aluatul de tarta se intinde in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace 8 minute, dupa care se presara pesmet, se adauga umplutura, deasupra se rade cascaval, se aseaza felii de rosii si firicele de marar si se introduce in cuptor pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

04.05.2012, 22:41

arata grozav

LUK 1

05.05.2012, 14:57

nu m-am gandit ca se pot consuma si frunzele de la ridichi..credeam ca sunt amare

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:47

...nu stiam ca frunzele de ridichii se pot folosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute