Tarta iepuras cu spanac

de oanapl in Mancare copii, 12 Apr 2017 | 3090 vizualizari

 

Am pregatit aceasta tarta in urma cu cativa ani, special pentru fetita mea care a fost foarte incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g spanac
  • 1 varf piper
  • 5 oua
  • sare
  • 1 varf nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta iepuras cu spanac:

Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi 4 oua batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.

Intinzi aluatul in foaie subtire si il pui in tava pentru copt tapetata cu ulei si faina. Torni  ¾ crema de branza cu spanac peste aluat si asezi decupatorul in forma de iepuras in mijloc. Torni restul de crema de branza pe langa forma de iepuras, iar in interiorul acesteia, pui un ou.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 minute, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos si se intareste albusul oului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta iepuras cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ovaz cu mere