Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

de _Alina_ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 7173 vizualizari

 

Chiar daca nu tineti dieta eu tot v-o recomand. Este racoritoare, iar pudra de roscove ii da o aroma aparte.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 155 g faina integrala de secara
  • 185 g tarate fine de grau
  • 275 ml lapte degresat
  • 60 g indulcitor natural (xylovit am folosit eu)
  • 10 g pudra de roscove
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 1 lgt ulei de palmier
  • Umplutura:
  • 130 g branza de vaci slaba
  • 400 g iaurt 0% grasime
  • 60 g indulcitor natural
  • 100 g cirese (fara samburi)
  • 10 g gelatina granule
  • 80 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta dietetica, cu iaurt si cirese:

Baza

1. Preincalzim cuptorul la 190°C

2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare.

3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri.

4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e coapta ar trebui sa fie uscata, iar daca faceti testul scobitorii aceasta ar trebuie sa iasa curata. Lasam la racit in tava.     

Umplutura

1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. 2. Mixam iaurtul cu branza si indulcitorul, punem apoi gelatina dizolvata in compozitie, amestecam si introducem in frigider pentru 10 minute.     

Asamblare

Pe un platou punem baza tartei, montam un inel de tort, turnam apoi umplutura si punem ciresele deasupra. Introducem la frigider pentru cel putin 2 ore.

Enjoy!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pudra de roscove cu cacao cu continut redus de grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta dietetica, cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"