Tarta de ou si parmezan

de marcelas in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 5723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g parmezan ras
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ou si parmezan:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare.
Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat). Turnam albusurile batute spuma tare peste amestecul de pesmet si parmezan. Cu o spatula, amestecam totul usor.
Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin ulei de masline (sau putem folosi spray non-stick).
Turnam amestecul rezultat in tava si nivelam. Cu o lingura, facem gropite pe suprafata tartei, in care asezam galbenusurile, unul cate unul. Mai radem putin parmezan pe deasupra si dam tarta la cuptorul preincalzit la 360F, pana cand e rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ou si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

marcelas 1

31.01.2010, 08:34

Multumesc de aprecieri si primire! mai greu cu cititul mesajelor; busy cu alte proiecte pe langa bucatarie. O perioada mai agitata. Deci mii de scuze, daca nu ajung sa raspund la timp. Va pup pe toate!

marcelas 1

31.01.2010, 08:36

Miha si Ala, bine va reintalnesc! Ma bucur sa "bucataresc" alaturi de voi.

adry88 1

08.05.2011, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu sos de rosii in straturi