Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun.
Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească.
Prepararea aluatului:
Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul.
Untul se amestecă cu zahărul şi se pune peste ouăle bătute.
Se amestecă bine şi se pune făina, se amestecă de jos în sus.
Aluatul trebuie să fie puţin mai consistent faţă de cel de chec.
Merele se scobesc, se taie-n două şi se aşează în cratiţa cu zahărul caramel.
Peste mere se toarnă aluatul şi se bagă cratiţa la cuptor, la foc mediu.
Se lasă până se coace, se face testul cu scobitoarea.
După ce o scoateam, o răsturnăm pe o farfurie şi ungem cu dulceaţă.
Se lasă la răcit si apoi se ornează cu frişcă.
Poftă bună!