Cupcakes cu ciocolata si frisca

de Criss in Prajituri, 24 Oct 2011 | 8611 vizualizari

 

Reteta de la Gaby_d. Merci Gabita, pupici.
(eu i-am schimbat doar denumirea, le-am zis cupcakes ca nu prea seamana cu madlemele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • -3 oua 
  • -200 g faina 
  • -100 gr zahar pudra 
  • -o lingurita praf copt 
  • -100 gr unt moale 
  • -60 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura cu varf zahar
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • -crema ganache de ciocolata obtinuta din 90 g ciocolata amaruie (Kandia am pus eu) si 150 ml frisca
  • -150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si frisca:

Se pun toate ingredientele intr-un bol si  se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza)

Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus cosulete de hartie. Din aceasta cantitate ies fix 12 bucati. Se coc briosele 25 minute, apoi se scot, se lasa sa se raceasca.

Cu un bat de frigarui am intepat din loc in loc briosele :) si le-am insiropat. Le-am ornat cu crema ganache si cu frisca, apoi fiindca am gasit niste resturi de ciocolata cu lapte, am topit-o, am pus-o intr-o punga si am spritat ciocolata peste briosele motate. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de visine