Tarta de mere cu crema de lapte

de cristeena20 in Prajituri, 26 Oct 2012 | 12122 vizualizari

 

O tarta fina si cu o aroma deosebita de lapte si mere.

 

INGREDIENTE

  • Baza de tarta
  • - 250 gr faina
  • -125 gr zahar
  • -60 gr unt
  • -2 oua
  • Crema
  • -500 ml lapte
  • -150 gr zahar
  • - 50 gr faina
  • -5 galbenusuri sau 3 oua intregi
  • - coaja de lamaie
  • - 1 kg mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mere cu crema de lapte:

Baza de tarta:

-amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei.

Crema

-fierbem laptele 

- amestecam zaharul cu faina, ouale, apoi adaugam treptat laptele fierbinte. Trecem prin sita.Turnam crema peste baza de tarta. 

-Merelele le curatam si taiem felii subtiri. Le aranjam peste crema si dam la cuptorul incins la 220 º C cca 30 minute

- E buna daca o servim a doua zi cand e rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere