Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de ciocolata...asa prin definitie :))))) ! Crema de ciocolata este incredibila...o recomand cu drag!
Blat:
Crema de ciocolata:
frisca pentru decor
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune) sau se poate pastra la rece.
Facem crema: Punem pe foc mic frisca lichida intr-un vas larg, o infierbantam usor( fara sa o fierbem) si topim ciocolata in ea. Tragem vasul de pe foc si adaugam nutella, amestecam bine, apoi punem untul rece taiat felii. Amestecam pana se topeste si este bine incorporat in crema, Punem in crema vanilia si esenta de rom, apoi lasam sa se raceasca bine. Cand este rece( eu am pus-o la frigider), o mixam 7 minute sau pana devine foarte pufoasa. Este timpul sa adaugam frisca si sa mai amestecam usor inca putin. Crema o punem la rece.
Scoatem aluatul si-l intindem cu sucitorul pe o foaie de copt( asa am procedat eu) cu o folie deasupra( sa va fie mai usor).
Am pus blatul in tava de tarta si l-am copt la 200 de grade pana s-a rumenit( atentie sa nu-l tineti prea mult pentru ca se usuca si se arde). Daca cuptorul e prea tare il puteti acoperi cu o foaie de copt.
Cand este gata scoatem blatul si-l racim apoi il mutam usor pe platou.( daca scoateti blatul cald din tava se va rupe).
Umplem blatul cu crema si decoram cu frisca( sau nu) si cu sos de ciocolata.
Ar fi ideal sa o lasati cateva ore bune la rece :) insa sincer nu stiu daca o sa rezistati :))))
1
Crema este foarte foarte buna si pentru torturi