Desert prajitura Ecler

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mai 2016 | 65869 vizualizari

 

A iesit o prajitura foarte buna, ne-a placut chiar mai mult decat clasicele eclere :X si nici nu e asa mult de munca la ea! Intr-un cuvant, delicioasa! 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua

Crema:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone

In plus:

  • 200 ml frisca lihida
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 80 g ciocolata 
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ecler:

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe peretii oalei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Doar dupa ce s-a incorporat bine oul, se adauga si urmatorul. 

Se ia un vas de yena, se unge usor cu unt apoi se toarna compozitia in vas. Cu ajutorul unei palete se intinde aluatul in tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Doar dupa aceea se poate scoate blatul si asaza pe un platou.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana ce se obtine o crema groasa, ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde si a face cocoloase.

Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga putin cate putin din mascarpone si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se poate umple prajitura.

Blatul se aseaza pe un platou/tava apoi se pune toata crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece.

Intre timp se mixeaza frisca cu smantana si zaharul pudra. Se intinde peste crema, iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele si racita usor. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, se poate umfla blatul formandu-se ca un balon. Dupa racire se lasa, nu trebuie sa-l ajustam.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit inainte de a-l scoate din tava, altfel se poate zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciocolatos de post