Coronite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 7060 vizualizari

 

Ideea acestor coronite am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Pot doar sa va spun ca
sunt minunate la micul dejun, langa o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 g nuca
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri lapte (pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu nuca:

Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si doua linguri de lapte caldut si lasam 5 minute.

Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in mijloc adaugam ouale, zaharul si drojdia activata. Incepem sa framantam apoi adaugam restul de lapte caldut, coaja de lamaie si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Daca este
nevoie putem sa mai adaugam putina faina.

Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pentru umplutura mixam albusul cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand luceste spuma. La final adaugam nuca macinata si esenta de rom si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in 12 parti egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul in forma elipsoidala si o ungem cu o lingura dde umplutura cu nuca.

Cu rola de patiserie taiem fasii late de ~1 cm, avand grija sa nu taiem pana la capat. Rulam apoi oblic iar sulul obtinut il rasucim, formand astfel coronita.

Asezam coronitele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca si apoi servim, asta daca nu va este pofta sa le gustati cat inca sunt calde :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Panacris 1

15.02.2015, 17:23

kytz 1

08.02.2017, 11:00

Ce faine sunt!!!

La Ancuta 1

08.02.2017, 13:06

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu nuca