Tarta cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 18 Iun 2010 | 6781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cu praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • faina 12-15 linguri
  • 6 linguri pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 500 g visine
  • o jumatate cana zahar
  • o jumatate cana apa
  • 4 linguri gris
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

Pentru blat:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop gros , in care vom adauga visinele -fara samburi. Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul  si esenta pana obtinem bezeaua. Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet  iar  deasupra repartizam bezeaua .

Bagam din nou tarta la cuptor,pentru inca 20-25 minute  la foc mic, avand grija sa nu ardem bezeaua!

Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor,o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuca si ciocolata