Savarine a la " brunetica"

de brunetica in Prajituri, 17 Oct 2011 | 5106 vizualizari

 

Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru savarine :
  • 6 oua  ,
  • 6 linguri cu ulei  ,
  • 1/2 zahar pudra  ,
  • 1/2 faina  ,
  • 1 pliculet praf de copt  ,
  • 2 lingurite de coniac,
  • sare. 
  • Pentru sirop :
  • 400 ml. apa ,
  • 3 lingurite coniac ,
  • 200 g. zahar .
  • Pentru ornat:
  • frisca naturala,
  • dulceata de capsuni sau ciocolata  .
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la " brunetica":

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.

Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.

Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la " brunetica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

brunetica 1

18.10.2011, 15:02

ma bucur mult bucataraselor ca v-am incantat cu savarinele mele, va multumesc la toate pentru complimente catre savarine va trimit cate un pupic la toate si o dulce imbratisare

DIANA B 1

18.10.2011, 15:16

Tot , 1,85 lei savarina ? da' tu n-ai de unde sa stii cat costa in secolul trecut
dai si mie ?

brunetica 1

18.10.2011, 19:03

eu le dau gratis

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baba au rhum