Prajitura fina cu nuca si smantana

de VanessaAli in Prajituri, 25 Apr 2015 | 20476 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si sunt foarte multumita! Are un gust extraordinar si toata familia mea a apreciat-o. De acum, este pe lista de prajituri obligatorii pentru sarbatori! E o prajitura usoara, si la gust si de facut, pentru iubitorii de nuca si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 180 g zahar (6 linguri)
  • 50 gr. nuca macinata
  • 1 lingura si umpic de untura/unt
  • 2 1/2 linguri lapte
  • 2 1/2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat
  • faina
  • Pentru crema:
  • 1 kg smantana de 20% grasime,
  • o cana de 250 ml de nuci pisate,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de esenta de vanilie,
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca si smantana:

Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn si dupa framantam cu mana. Aluatul se imparte in 4 parti egale.

Se presara suprafata de lucru cu faina,se intinde fiecare bucata de aluat si se coace pe fundul tavii.

CREMA: smantana se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul, apoi se pune nuca, esenta si zeama de lamaie. Se amesteca pana cand nuca se incorporeaza bine si zaharul este topit.

Impartim compozitia in 4 parti: 3 parti egale mai mari si una mai mica pentru deasupra.

Umplem foile: intre ele cu crema din partile mai mari si pe deasupra punem partea mai mica. Razalim ciocolata pe deasupra si lasam cateva ore sa se moaie foile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura