Tarta cu visine

de roxana_simona in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 3158 vizualizari

 

Reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g unt rece
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 200 g visine

Pentru crema:

  • 1 cutie crema cremsnit dr oetker
  • 750 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie.

Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.

Se pune in forma de copt alutul,se inteapa cu o furculita si se da la cuptor 20-25 minute.

Intr-un bol se pune laptele rece si pulberea pentru cremsnit.Se amesteca cu mixerul circa 30 secunde la treapta 1,dupa care 3 minute la treapte 3.

Crema se pune peste blatul de tarta,se aseaza cu o spatula,iar deasupra punem jumatatiile de visine si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine din compot