Desert tarta cu visine si nuca

de Panacris in Prajituri, 24 Iun 2022 | 3917 vizualizari

 

O tartă tare faină și răcoroasă!
P.S. Secțiuni și poză artistică n-am reușit să fac,că s-a epuizat rapid tarta răcoroasă! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 250 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă de lămâie rasă 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Gelatină roșie pentru tarte 2 plicuri,
  • Vișine proaspete cca. 1000 g,
  • Suc de vișine cca. 250 ml,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu visine si nuca:

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă.

Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat omogen.

Aluatul se învelește în folie alimentară și se lasă la rece cca. 30 minute.

Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă la scurs pentru cca. 30 de minute.

Sucul obținut se pune într-un vas cu fundul gros, se completează cu apă, se adaugă zahărul tos, gelatina roșie, se amestecă energic și se dă la fiert la foc mic cca. 15 minute, până ce se limpezește lichidul.

Apoi se adaugă vișinele curățate de sâmburi, se amestecă până ce se înglobează în lichidul gelatinos și se lasă la răcorit.

Se scoate aluatul de la rece și se întinde cu palmele, sau sucitorul, între două foi de pergament până se obține o foaie de cca. 1 cm înălțime.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu grăsime și puțină făină se pune foaia de tartă, marginile se taie, se frământă până se obține o bilă de aluat și se lasă la rece.

Se acoperă foaia de tartă cu hârtie cerată, foaie de pergament, se pun boabe de fasole sau pietricele special pentru opt și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade și încă vreo 10 minute la 180 grade.

Apoi se scoate din cuptor, se înlătură boabele de fasole/pietricelele și foaia de copt.

Se presară nucă măcinată pe toată suprafața tartei, apoi se pune amestecul de vișine, un nou strat de nucă și restul de aluat, rupt în bucățele, bucățele.

Se dă din nou la copt ptr cca. 10 minute la 200 grade.

Tarta se scoate se lasă la răcit și se servește cel mai bine a doua zi!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni