O tartă tare faină și răcoroasă!
P.S. Secțiuni și poză artistică n-am reușit să fac,că s-a epuizat rapid tarta răcoroasă! ;)
Spor și poftă bună!
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă.
Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat omogen.
Aluatul se învelește în folie alimentară și se lasă la rece cca. 30 minute.
Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă la scurs pentru cca. 30 de minute.
Sucul obținut se pune într-un vas cu fundul gros, se completează cu apă, se adaugă zahărul tos, gelatina roșie, se amestecă energic și se dă la fiert la foc mic cca. 15 minute, până ce se limpezește lichidul.
Apoi se adaugă vișinele curățate de sâmburi, se amestecă până ce se înglobează în lichidul gelatinos și se lasă la răcorit.
Se scoate aluatul de la rece și se întinde cu palmele, sau sucitorul, între două foi de pergament până se obține o foaie de cca. 1 cm înălțime.
Într-o tavă termorezistentă unsă cu grăsime și puțină făină se pune foaia de tartă, marginile se taie, se frământă până se obține o bilă de aluat și se lasă la rece.
Se acoperă foaia de tartă cu hârtie cerată, foaie de pergament, se pun boabe de fasole sau pietricele special pentru opt și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade și încă vreo 10 minute la 180 grade.
Apoi se scoate din cuptor, se înlătură boabele de fasole/pietricelele și foaia de copt.
Se presară nucă măcinată pe toată suprafața tartei, apoi se pune amestecul de vișine, un nou strat de nucă și restul de aluat, rupt în bucățele, bucățele.
Se dă din nou la copt ptr cca. 10 minute la 200 grade.
Tarta se scoate se lasă la răcit și se servește cel mai bine a doua zi!
Spor și poftă bună!