Tarta cu urzici si branza de capra

de oanapl in Mancaruri de legume, 4 Apr 2017 | 2666 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 400 g urzici (curatate si fierte)
  • 70 g unt
  • 1 lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • 4 catei usturoi
  • 200 g telemea de capra
  • 60 g parmezan
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 maini de rosii cherry
  • sare (optional)
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici si branza de capra:

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa se raceasca si apoi le scurgi bine de apa (cu mana).
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Calesti urzicile in unt si adaugi usturoiul pisat si o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume. Le lasi sa se racoreasca.
Bati ouale cu smantana si adaugi telemeaua data pe razatoare (o parte se poate adauga bucatele mai mari pentru a se vedea frumos in tarta), apoi adaugi 50 g parmezan si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi urzicile si jumatate din rosiile taiate in sferturi si amesteci usor. Asezonezi dupa gust.
Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si adaugi umplutura. Restul rosiilor le tai in jumatate si ornezi tarta.
Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari parmezanul ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute (sau o lasi asa).

 Lasi sa se racoreasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde