Conopida pane

de MOKUSKA in Mancaruri de legume, 28 Aug 2015 | 3679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mai mare
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca.

Cele 3 oua se bat cu  praf de sare si piper (eu am pus si praf de ardei iute tocat). Buchetelele de conopida le tavalim prin faina alba. Pesmetul pregatim intr-un bol.

Conopida presarata cu faina se da prin oua, dupa care se tavaleste prin pesmet.

In uleiul incins si la foc iute se prajesc pana se rumenesc, dupa care se scot pe o hartie absorbanta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane la cuptor