Iată o rețeta cat se poate de simpla: omleta! Eu ii zic omleta, dar de fapt se numește frittata, pentru ca se începe pe aragaz și se termina la cuptor și incorporează mai multe ingrediente, care se adaugă cat oul este încă nefăcut.
Prima data am văzut o forma a acestei rețete la o emisiune a unui celebru bucătar englez. Nu aveam idee ca se numește frittata, și nici el nu a menționat asta, eu am văzut-o doar ca pe o posibilitate, mult mai simpla, de a face o omleta care sa arate aspectuos, ca o pizza uneori, și am decis sa o prepar.
Se încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill)
Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle amestecate cu parmezanul ras și un vârf de cuțit de praf de piper; se amesteca tot conținutul cu ajutorul unei palete pentru a uniformiza amestecul și se lasă la foc mic încă 5-7 minute pentru a forma o ușoara crusta la fund. După 5 minute se adaugă feliile de bacon și se baga în cuptor cca. 10-15 minute sau pana când omleta este rumena la suprafața.
1
Nu adăugați sare, deoarece parmezanul este destul de sărat.