Boabele de struguri spalate si scurse bine de apa le-am pus intr-un vas rotund pe 3 linguri cu zahar si am dat la cuptor la 200 grade. Se lasa in cuptor pana scade siropul adica 20-30 minute.
Intre timp se face grisul cu lapte; se pune intr-o craticioara laptele 250 ml si cand incepe sa clocoteasca se pune grisul treptat cand e gata se pun cele 2 linguri cu miere si 1 plic cu zahar vanilat, se da la rece.
Acum se poate pregati si aluatul de pandispan astfel: intr-un bol pentru mixer se pun albusurile separat de galbenusuri si se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine ,punandu-se apoi 3 linguri zahar treptat si se obtine o spuma ca de bezea dupa care se pun si galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt si smantana. In gris se pune 1 ou si se amesteca bine .
Se scot din cuptor strugurii, peste ei se pune grisul si peste gris aluatul de pandispan. Se pune la cuptor pana se rumeneste deasupra la 200 de grade, aproximativ 30-40 minute. Se poate pune deasupra si zahar pudra cand este rece dar noi am servit asa fara fiind destul de dulce. L-am luat ca fiind tort dandu-i si forma rotunda.
Pofta buna