Plăcintă cu dovleac

de Ade200 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 5832 vizualizari

 

E vremea dovlecilor. Iată o reţetă fină, gustoasă şi rapid de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • 2 căni de piure de dovleac(copt)
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 4 ouă mari
  • 2 căni de făină
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • 2 linguriţe de scorţişoară pudră
  • cuişoare pudră
  • 1 linguriţă de coajă de portocală rasă
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • Crema de brânză:
  • 1 pachet de unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • coajă rasă de portocală
  • zahăr pudră după gust
  • ½ cană de nuci tăiate pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac:

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou.

Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie.

Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli albe.

Se coace la foc mare, apoi se face puţin mai mic sa nu se ardă, cam 40 de minute, depinde de cuptor. Se lasă să se răcească bine, eventual până a doua zi.

Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele(untul să fie la temperatura camerei). Se pune deasupra sau se taie prăjitura în 2 pe mijloc şi se pune puţină cremă, apoi jumătatea cealaltă şi se ornează tot cu cremă. Pe deasupra se pun bucăţi de nucă sau bombonele de ciocolată.

Prăjitura aceasta a fost pregătită de fiica mea, Andra, pentru ziua măicuţei. La mulţi ani, măicuţo dragă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac