E vremea dovlecilor. Iată o reţetă fină, gustoasă şi rapid de pregătit.
Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou.
Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie.
Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli albe.
Se coace la foc mare, apoi se face puţin mai mic sa nu se ardă, cam 40 de minute, depinde de cuptor. Se lasă să se răcească bine, eventual până a doua zi.
Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele(untul să fie la temperatura camerei). Se pune deasupra sau se taie prăjitura în 2 pe mijloc şi se pune puţină cremă, apoi jumătatea cealaltă şi se ornează tot cu cremă. Pe deasupra se pun bucăţi de nucă sau bombonele de ciocolată.
Prăjitura aceasta a fost pregătită de fiica mea, Andra, pentru ziua măicuţei. La mulţi ani, măicuţo dragă!