Tarta cu rubarba si mere

de lira in Prajituri, 8 Mai 2011 | 5639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. aluat:
  • 200 g faina
  • 60 g margarina
  • 60 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura apa cu gheata
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt. umplutura:
  • 350 g rubarba ( 10 tije au fost la mine)
  • 4 mere
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba si mere:

Rubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe sa se lege ca o dulceata. Tragem la o parte, lasam sa se raceasca si ne apucam de baza de aluat. Faina se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul rece taiat in cubulete si margarina. Amestecam totul cu mixerul, veti vedea ca va rezulta un aluat sfaramicios, dupa care punem peste oul care a fost batut separat cu lingura de apa si cea de otet. Veti obtine un aluat destul de lipicos, pe care il trasferati pe o folie si dati la frigider pt. 30-40 minute sa se intareasca putin.

Aluatul l-am intins cu mana direct in tava de tarta, l-am impuns cu furculita si l-am dat la cuptor.

Intre timp preparam umplutura. Intr-un bol pregatim gelatina dupa instructiuni si o amestecam cu compozitia de rubarba si mere. Compozitia se toarna peste aluatul copt si lasam la rece 2 ore cat sa se lege gelatina. Gustul final a fost foarte bun, dulce acrisor, iar aluatul nu a avut nevoie de zahar, fiind suficient de dulce umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lira 1

12.05.2011, 19:15

nina46 ... cel putin in Kauflaand eu ma gandesc ca ar trebui sa gasesti, nu strica s aincerci, poate poate ...

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:24

Foarte aromata si apetisanta

nina46 1

02.06.2011, 12:20

uraaaaa ! azi am gasit rubarba la Auchan, ptr. prima data, o sa fac si eu tarta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere