Tarta cu rubarba si mere

de lira in Prajituri, 8 Mai 2011 | 5955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. aluat:
  • 200 g faina
  • 60 g margarina
  • 60 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura apa cu gheata
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt. umplutura:
  • 350 g rubarba ( 10 tije au fost la mine)
  • 4 mere
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba si mere:

Rubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe sa se lege ca o dulceata. Tragem la o parte, lasam sa se raceasca si ne apucam de baza de aluat. Faina se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul rece taiat in cubulete si margarina. Amestecam totul cu mixerul, veti vedea ca va rezulta un aluat sfaramicios, dupa care punem peste oul care a fost batut separat cu lingura de apa si cea de otet. Veti obtine un aluat destul de lipicos, pe care il trasferati pe o folie si dati la frigider pt. 30-40 minute sa se intareasca putin.

Aluatul l-am intins cu mana direct in tava de tarta, l-am impuns cu furculita si l-am dat la cuptor.

Intre timp preparam umplutura. Intr-un bol pregatim gelatina dupa instructiuni si o amestecam cu compozitia de rubarba si mere. Compozitia se toarna peste aluatul copt si lasam la rece 2 ore cat sa se lege gelatina. Gustul final a fost foarte bun, dulce acrisor, iar aluatul nu a avut nevoie de zahar, fiind suficient de dulce umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lira 1

12.05.2011, 19:15

nina46 ... cel putin in Kauflaand eu ma gandesc ca ar trebui sa gasesti, nu strica s aincerci, poate poate ...

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:24

Foarte aromata si apetisanta

nina46 1

02.06.2011, 12:20

uraaaaa ! azi am gasit rubarba la Auchan, ptr. prima data, o sa fac si eu tarta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta de gutui