Rolls Cinnamon

de Corinuta in Prajituri, 17 Ian 2013 | 9119 vizualizari

 

Sunt niste bunataturi care mi-au iesit de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 560 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 240 ml lapte caldut
  • 70-80 g unt topit
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • Glazura:
  • 200 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnamon:

Se amesteca drojdia cu faina cernuta si sarea, apoi se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, ouale si untul si se framnata aluatul pana devine elastic. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie de 1/2 cm grosime care se unge cu unt si se presata cu zahar si scortisoara. Se ruleaza cat mai strans si apoi se taie rulouri de cca 3-4 cm grosime care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa la crescut in tava o jumatate de ora, apoi se coc 35 de minute la foc mediu, pana se rumenesc.

Pentru glazura se mixeaza untul cu zaharul si cu branza si se toarna peste rulourile calde.

TIPS-URI

1

in loc de crema de branza, am pus branza amestecata cu smantana(Fagaras de exepmlu) pe care le-am amestecat cu mixerul vertical

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu scortisoara