A trecut ceva timp de cand nu am mai postat pe bucataras.ro ...insa nu am stat , am gatit , am experimetat retete, am descoperit arome . Astazi va propun o reteta extrem de simpla si de buna.
Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 10 min.
Umplutura: Taiem ceapa marunt la fel procedam si cu usturoiul iar pipetul de pui fasii). Intr-o tigaie punem putin ulei cand e incins adaugam ceapa iar cand prinde o culoare transparenta adaugam pieptul de pui lasam sa se albeasca carnea amestecand din cand in cand dupa care adaugam ciupercile taiate felii subtiri mai lasam cateva minunte tigaia pe foc cat sa se patrunda putin ciupercile, condimentam cu sare piper iar la final cand ciupercile sunt aproape gata punem usturoiul si luam de pe foc tigaia.
Intr-un bol amestecam smantana cu parmezan, 1 ou sare si putin piper. Peste alautul de tarta care a fost copt in prealabil 10 min. punem umplutura dupa care amestecul de smantana.
Dam la cuptor pentru ~ 30 min. Este atat calda cat si rece.
Pofta buna!