O gustare desavarsita!
Din unt, faina, sare si apa cu gheata am pregatit rapid un aluat de pate brise, pe care l-am dat la frigider pentru 1 ora. Intre timp am pregatit ingredientele pentru umplutura. prazul l-am taiat in bastonase lungi de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime, somonul l-am taiat in bucatele.
Intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt, am sarat si am piperat, dupa care am dat deoparte.
Aluatul scos din frigider l-am intins intr-o foaie subtire in tava de tarta, l-am intept cu furculita. Am presarat prazul calit peste foaia de tarta, apoi bucatelele de somon afumat. Intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon. peste toate am presarat cascavalul ras. am dat la cuptor pentru 20 de minute, am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime.