Tarta cu praz si somon afumat

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2011 | 7728 vizualizari

 

O gustare desavarsita!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 130 g unt
  • 175 g faina
  • un praf sare
  • 3 lingurite cu apa rece cu gheata
  • pentru umplutura:
  • 3 fire de praz
  • 200 g somon afumat
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • 50 g cascaval afumat
  • 2 lingurite de unt
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si somon afumat:

Din unt, faina, sare si apa cu gheata am pregatit rapid un aluat de pate brise, pe care l-am dat la frigider pentru 1 ora. Intre timp am pregatit ingredientele pentru umplutura. prazul l-am taiat in bastonase lungi  de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime, somonul l-am taiat in bucatele.

Intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt, am sarat si am piperat, dupa care am dat deoparte.

Aluatul scos din frigider l-am intins intr-o foaie subtire in tava de tarta, l-am intept cu furculita.  Am presarat prazul calit peste foaia de tarta, apoi bucatelele de somon afumat. Intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon. peste toate am presarat cascavalul ras. am dat la cuptor pentru 20 de minute, am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci,vinete si ardei copt