Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 5821 vizualizari

 

Minunatie sau mai bine zis dragoste de la prima lingurita!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 230 g unt gras(85%)
  • 300 g faina de patiserie
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • putin amidon pentru intins foaia

Umplutura: Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • vanilie( dupa gust)
  • 4 pere mari uriase am avut eu( sau 6 potrivite)
  • sirop de artar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar:

Din aceasta compozitie ies doua tarte.

Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema.

Crema: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul, se pune faina si putin lapte din cantitatea totala. Laptele se infierbanta, se adauga vanilia si apoi compozitia de oua. Se amesteca cu un tel pana se ingroasa si se mai lasa doua trei clocote. Se pune putin la rece.

Perele se taie in felii mai grosute.

Se imparte in doua aluatul si se intinde, daca pudrati amidon pe suprafata de intinseste foarte usor.

Se pune apoi aluatul in formele de tarta unse cu unt. Deasupra se pune crema de vanilie si apoi feliile de pere. Se stropesc perele cu sirop de artar si se coc tartele la 180 de grade pana se rumenesc frumos, la mine au stat in jur de 35 de minute.

Spor sa aveti, ca de pofta nici nu se pune problema! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie