Inspiratie EtnoTV-Gheorg
Untul îl amestecăm uşor cu zahărul, adăugăm 1 ou, 1 picatura esenţa de vanilie, pana la omogenizare.
Se amesteca faina cu praful de copt şi le adăugăm la compoziţia precedentă (de zahăr, unt si ouă).Amestecăm pentru a omogeniza bine.
Cu aluatul formăm o minge, o învelim cu folie alimentară şi o dăm la frigider pentru 30 min.
Ungem cu unt şi tapetam cu faină o formă de tarta , de preferinţă cu pereţii detaşabili.
Intindem cu mana aluatul în formă, creând borduri.Il dăm la cuptor pentru 10 minute aprox.
Intre timp pregatim crema :se amesteca branza cu murele(decongelate in prealabil) , 1 ou,zaharul si o picatura de esenta.
Se da la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute(sau pana se incheaga crema). Când e gata o scoatem din cuptor. Aşteptăm să se răcească complet înainte de a o scoate din formă, apoi o dăm la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi.