inspirata de la master chef...si pofta multa..
pt umplutura
Aluatul se pregateste astfel
Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios
Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa care luam de pe foc.Adaugam untul si lasam deoparte
Aluatul astfel obtinut il impartim in 4.Cele 4 foi le coacem pe fundul tavii 10 min la foc potrivit
Eu am copt foile pe fundul tavii cele mai mari a cuptorul(deci tava patrata)
Dupa ce am copt foile asamblam prajitura.Punem foaie apoi umplutura de gris-foaie-gem-foaie-umplutura de gris
Se lasa cam jumatate de zi/noapte sa se odihneasca pt a se inmuia foile
E ceva simplu,delicios si gustul acestei prajituri ne aduce aminte de copilarie
Spor la treaba!