- 125 gr unt la temperatura camerei
- 125 gr zahar
- un plic zahar vanilat
- 2 oua mari sau 3 mai mici
- 200 gr faina
- coaja de la o lamaie
- o lingurita de praf de copt
- 2,3 linguri de lapte
- 5,6 mere
- un praf de sare
- gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere taiate sferturi:
- Untul se bate bine impreuna cu zaharul,se adauga aromele si ouale unul cate unul si la urma faina cernuta si amestecata cu praful de copt...se amesteca tot cu mixerul,dar la viteza mica....intre o lingura de faina si alta se adauga cate o lingura de lapte.
- Se tapeteaza cu unt si faina o tava rotunda de diametrul 24 in care se aseaza aluatul iar peste acesta merele taiate in bucati mari(sferturi in cazul meu).Nu le impigeti in aluat,doar le asezati....la copt vor intra singure la fund.Se da la cuptor la 200 grade pt circa 45 minute.
- Dupa ce se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit,apoi se scoate din tava si se unge cu gem de caise incalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere taiate sferturi" nu uita sa-i faci un review.