Iaca am reusit sa fac inca o prajitura de toamna! Nu sunt mare fan prajiturilor cu fructe, insa am fost rugata sa incerc si o reteta de tarta. Si merele aratau taare bine pe masa din bucatarie, asa ca mi le-am imaginat direct in tarta. Stiti ca nici sa framant nu ma avant asa de tare, de aceea v-am pregatit astazi un aluat de tarta usor, care nu necesita framantare pana la epuizare. Astazi va tin cu "ce nu-mi place sa fac" haha:))- glumesc. A fost neasteptat de delicioasa. De obicei, cand faceam aluaturi, intotdeauna aud: "mai trebuia sare, lapte". Acuma insa am auzit: "ce bine ca ai pus si scortisoara! Imi place mult!" Treaba amuzanta este ca NU AM PUS ahaha:)). Deci, daca am reusit sa dau gust tartei fara ca macar sa pun tot felul de ingrediente, atunci tarta este de vis! Oricum, nu e prima data cand aud astfel de lucruri, aprecierea unui ingredient pe care nu l-am pus deloc haha:)). Va incurajez sa incercati aceasta delicioasa tarta cu mere pentru ca este usor de facut si nemaipomenit de gustoasa!
*P.S. Am o lista cu solicitari de la voi, scolicitari in care ma rugati sa postez niste retete pe care voi vi le doriti intr-un mod special. Le am scrise, le voi face pentru voi, insa va rog sa aveti rabdare! Pupici
Incepem cu prepararea umpluturii, pentru ca sa putem sa ne ocupam de aluat, cat stau merele la cuptor. Taiem si CURATAM merele. Eu am uitat sa le curat, nu e mare bai, insa cica nu se cade. Eu oricum merg pe ideea "cui ii place, asa mananca", dar sa fim civilizati totusi haha:)). Punem feliile de mar intr-un vas yena si le stropim cu suc de lamaie. Acest lucru le va ajuta sa nu se oxideze si sa isi pastreze culoarea.In continuare, amestecam merele cu sosul de caramel. Slava Domnului ca am reteta si pentru sos de caramel, asa ca nu va las la greu! Dam vasul la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si pregatim aluatul.
Pentru aluat, mixam untul moale (daca uitati sa lasati untul sa stea la temperatura camerei si va grabiti sa faceti tarta, accesati linkul aceasta, uitati-va la secretul nr. 3 si aflati cum puteti inmuia untul mai repede, FARA A-L BAGA LA CUPTOR) cu zaharul. Adaugam oul, laptele, esenta de vanilie si sarea si continuam mixarea. Incepem sa adaugam faina, mixand in continuare. Va rezulta un aluat lipicios cu care veti crede ca nu putem face nimic, insa va inselati!
Intr-o folie alimentara, punem aluatul, il impachetam si il dam la congelator 15 minute.Dupa ce am scos aluatul din congelator, incepem sa il framantam usor, adaugand faina pana cand aluatul este elastic si nu se mai lipeste de maini. Intindem apoi aluatul intr-o foaie, nu foarte subtire. Rulam cu grija aluatul pe sucitorul infainat si transportam aluatul in tava pentru tarta. Taiem surplusul de margini si intepam aluatul cu furculita in toate locurile pentru a nu se umfla.
Umplem tarta si cu merele pe care le-am lasat la racit putin.
Din surplusul de aluat, a ramas destul, facem modele de frunze si fasii lungi si subtiri pentru decor. Ungem pe deasupra tartei cu ou+ lapte, presaram pudra de migdale si dam tarta la cuptor pana cand se rumeneste. In acest moment, in toata casa, va mirosi a placinta cu mere ca de Craciun! YUUMY
1
Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/10/tarta-cu-mere.html