Cuiburi de viespi

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 11549 vizualizari

 

Mereu cand eram mai mica imi cumparam asa ceva de la patiserie si imi placea la nebunie sa desfac cuibuletul ca pe o rola :))

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1/2 lgt sare
  • 30g zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 575g faina
  • Pentru uns: 200g unt + 100g zahar [+ nuca si/sau mac]
  • Pentru insiropat: 125ml lapte + 150g zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se pun in MP in ordinea urmatoare ingredientele: lichidele (lapte, ulei, esenta de rom, galbenusuri), apoi faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta timp de 20 de minute si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe o suprafata presarata cu faina se intinde cu facaletul o foaie dreptunghiulara mai subtire de 0.5 cm. Se freaca untul cu zaharul pentru uns [si nuca/macul daca se doreste] si se intinde pe foaie in strat uniform. Foaia se ruleaza, iar din forma obtinuta se taie bucati de cca. 5cm lungime.

In tava tapetata cu unt si faina, bucatile de aluat se asaza in picioare (cu taietura in jos) si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de lapte. Tava se tine in cuptor la 180 C pana se rumenesc (aproape ca isi dubleaza volumul, asa ca asezati-i destul de departati). Cind sint aproape gata se insiropeaza cu amestecul de lapte, zahar si vanilie si se mai dau 5 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Miha 1

26.08.2009, 00:08

Eu cred ca are,altfel nu s-ar lasa la dospit! Probabil ca Anamaria a uitat sa precizeze.

vero_closca 1

18.09.2010, 13:42

Anamaria7 1

18.09.2010, 16:18

vaiiiiiiii, ce veche e reteta si numai acum am vazut ca am uitat sa spun de drojdie ma scuzati, bucatarasilor! sigur ca trebuie, 20 gr muiate in laptele caldut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort “Medovik” a la Natalia