Bezele pufoase si semi-crocante pentru o seara linistita alaturi de cei dragi.
Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.
Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem cate o lingurita de spuma la distanta de 5 centimetri una de cealalta, s-au putem folosi spritul pentru modele.
Introducem tava in cuptor pentru 20-25 min pana bezelele se rumenesc usor.
Restul de spuma il pastram la rece . Repetam aceeasi operatiune si cu celelalte.
Desprindem bezelele cu grija de hartie dupa ce s-au racit.
Se pastreaza foarte bine daca sunt tinute in cutii de plastic inchise ermetic, nu se vor inmuia.
Se consuma reci.
1
Zaharul se poate adauga de la inceput, insa in acest caz, timpul necesar pentru a bate albusurile se dubleaza.
2
Albusurile si zaharul se bat fara pauze.
3
Pentru a verifica daca spuma e destul de consistenta, luati o lingura din compozitie si intoarceti-o cu capul in jos. Daca nu cade inseamna ca e suficient de batuta.