La ornat mai am de exersat.
Reteta este pentru tava cu diametrul de 28 cm.
Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar si se baga la cuptor 5-10 minute, pana cand se topesc. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se aseaza merele si se baga din nou la cuptor timp de 20-30 de minute, pana cand se inmoaie merele.
Se prepara blatul cand merele sunt aproape gata. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste cele din urma se adauga uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga 6 linguri de zahar peste ele si se mai mixeaza pana devin bezea. Dupa aceea se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. La final, se pune faina, putin cate putin, amestecandu-se de jos in sus, foarte usor, cu o lingura de lemn. Aluatul se toarna peste merele din tava si se baga la cuptor pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit, tarta se orneaza cu frisca.
1
Pentru ca este dificil sa intoarceti merele si ca acestea sa nu se usuce, dupa 10 minute de cand le-ati bagat la cuptor, scoateti tava si scurgeti margarina intr-o farfurie, apoi stropiti merele cu ea, cu ajutorul unei linguri.