Branzoaice pufoase

de RuxyRux in Prajituri, 8 Sep 2011 | 56259 vizualizari

 

a la Ruxy.......................cu dedicatie de suflet pentru iubita noastra Mediiiiiiiii...sa ne traiesti si sa ne bucuri mereu cu toate bunatatile pe care le pregatesti cu mult drag! La Multi Ani scumpa mea Medi!!!
Branzoaice pufoase, delicioase, cu multa branza si calde acum scoase din cuptor...si mmmmmmm miros atat de bine!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 350 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 gr smantana
  • 1 kg si 600 gr faina( sau chiar 700) faina
  • 400 ml lapte
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 pliculete de drojdie
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • Umplutura:
  • 6-700 gr branza( combinata telemea sarata cu cas sau branza de vaci)
  • 250-300 gr zahar( depinde de cat de dulce o dorim)
  • 3 galbenusuri si doua oua intregi
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de la o lamaie mare

Pentru uns:

  • 4 galbenusuri
  • 1 plic vanilie
  • o lingura de zahar
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

1. Batem albusurile spuma la mixer, apoi adaugam si zaharul si mai mixam pana devine compozitia lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si vanilia plus coaja de portocala si mai mixam inca cinci minute.

2.  In vasul de framantat punem untul moale la temperatura camerei, laptele, drojdia, o lingura de zahar, si apoi 500 gr faina. Framantam usor pana se leaga un aluat moale.

3. Adaugam si compozitia de oua plus 200 gr faina si framantam fara oprire.

4. Punem si smantana( tot la temperatura camerei), continuam sa framantam si turnam usor si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Ii dam o forma rotunda si-l crestam in forma de cruce.

5. Lasam la crescut o ora la loc cald pana isi dubleaza volumul.

6. Intre timp preparam crema de branza amestecand toate ingredientele.

7. Cand aluatul a crescut luam cate o bucata mare de aluat( cam cat o minge de tenis), o intindem intr-un patrat( cu mana), eu am facut asta direct pe foaia de copt. La mijloc punem cate o lingura mare de compozitie de branza( chiar doua) si impaturim aducand colturile catre mijloc. Nu ne speriem daca crema de branza da putin pe afara nu se intampla nimic rau.

8. Ungem cu compozitia pentru uns si le coacem la cuptorul incins la 180 grade pana cand sunt rumenite 35-40 de minute( sau in functie de cuptor)

9. Le lasam la racit si le pudram sau le servim dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza de vaci si stafide