Una dintre cele mai delicioase tarte pe care le-am mancat vreodata. sper sa va placa.
Ingredientele pentru aluat se aseaza intr-un castron. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini si devine usor tare.
Margarina, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas la bain-mare. Cand se topeste margarina si zaharul se ia de pe foc si se adauga oul batut amestecand energic.
Se feliaza merele. Aluatul se intinde pe blatul de lucru si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili(cantitatile folosite sunt pentru o forma cu diametrul de 28cm). Se aranjeaza merele pe aluat cand mai frumos pentru a da un aspect placut tartei, iar peste mere se toarna crema(toata).
Se coace undeva la 170-180 grade, cu verificare la o jumatate de ora de copt(ea va sta pana se va face complet cand 40-50 de minute, depinde de cuptor).
Pofta buna!
1
tarta se taie in felii, exact ca la tort
2
Pe fundul vasului se pune hartie de copt pentru a scoate mai usor tarta dupa ce e gata(forma rotunda o faceti cu ajutorul fundului tavii si cu un creion)