Reteta mea pentru tarta cu mere. Este gustoasa si foarte simplu de preparat.
Se topeste o lingura de zahar cu putina apa in tava in care vrem sa facem tarta si se intinde pe toata suprafata si se lasa la racit. Merele se taie feliute sau rondele (cum prefera fiecare) si se aseaza pe tava. Se baga tava la cuptor la foc mic pentru 10 minute ca sa se mai inmoaie merele.
Aluatul se prepara din ou, margarina, lapte batut, zahar, sare si faina si se intinde peste tava cu mere. Se mai baga la cuptor la 180 grade pana se rumeneste foaia (la mine a durat cam 10 minute). Se scoate de la cuptor si se mai lasa putin asa in tava cam 5-10 minute dupa care se pune o farfurie deasupra tavii si cu un prosop de bucatarie ca sa nu friga, se intoarce si se presara scortisoara deasupra.
Pofta buna!!!
1
Eu nu topesc zaharul pana se face maro, il topesc doar putin ca sa nu fie amar.