Am preparat-o inspirata fiind de reteta lui Steffy ,pentru care ii multumesc, este o prajitura delicioasa se pregateste destul de repede si pot spune ca nici nu este asa costisitoare,indrazniti si voi fiindca nici nu stiti ce pierdeti ...fara gluma easte delicioasa multumesc Steffy . Am respectat reteta aproape in totalitate cu mici modificari ..Am folosit o tava de 35/45 cm .
Intr-un castron punem faina cernuta ,amestecam cu praful de sare cacao si praful de copt ,apoi frecam bine cu margarina adaugam zaharul si ouale intregi si esenta de rom si facem un aluat care sa-l putem lucra (la nevoie adaugam 1-2 linguri lapte ).
Punem la frigider pentru 30 min. Laptele il punem la fiert cu zaharul si zaharul vanilat ,budinca o dizolvam cu putin lapte si cind incepe laptele sa clocoteasca adaugam budinca dizolvata si lasam 5 min . sa dea in clocot pina se ingroasa . Lasam sa se raceasca bine amestecind din cind in cind sa nu prinda crusta deasupra .
Cind este rece bine adaugam ouale pe rind mixind bine cind am terminat de incorporat ouale ,punem crema obtinuta in tava tapetata cu hirtie de copt unde am pus jumate de aluat sub forma de foaie . Din cealalata jumatate facem baghete pe care le punem in diagonala (urmariti imaginea ).Apoi introducem tava in cuptorul incalzit la 180 gr . lasam pentru 35-40 min, Scoatem si lasam sa se raceasca bine .
Apoi decoram cu putina ciocolata . Se proportioneaza dupa imaginatia fiecaruia .. sa va fie de folos
1
Este un deliciu de prajitura buna ca desert in orsice imprejurare.