Aluat:
Umplutura:
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Pentru umplutura, punem la foc laptele, macul, zaharul si untul si fierbem aproximativ 5 minute la foc mic. Dam jos si lasam sa se raceasca. (Pe masura ce se raceste, crema se va ingrosa). Cand este aproape racit, adaugam biscuitii sfaramati. Curatam perele, le taiem in jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem felii.
Intindem 2/3 din aluat intr-o forma de tarta, pe fundul si peretii acesteia. Intepam din loc in loc cu o furculita, presaram pesmetul, apoi punem 1/2 dim mac. Asezam feliile de pere si restul de mac. Aluatul oprit il intindem cu sucitorul, il taiem fasii si il intindem deasupra sub forma de grilaj. Ungem grilajul cu galbenusul batut cu lapte. Dam forma la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.
Scoatem tarta cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o portionam.