Tartele sarate sunt printre preferatele mele si fac aproape saptamanal cate o tarta, ce-i drept mai mult cu spanac, pentru ca ii plac lui Alex. Din aceasta tarta in schimb nici n-a vrut sa guste.
Pentru aluat, amestecam faina cu sare, untul taiat cubulete, adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta ce trebuie acoperita cu folie si pusa in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute se intinde o foaie care se pune intr-o forma de tarta (eu folosesc o forma de yena, foarte practica, nu se lipeste niciodata). Aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune in cuptor 10 minute.
Intre timp ptegatim umplutura. Cartofii se fierb in apa cu sare, la fel si morcovii si broccoli.
Pe aluatul de tarta punem legumele fierte, ceapa verde, ardeiul, rosia, apoi turnam amestecul obtinut din ouale batute, branza feta si smantana. Radem deasupra cascavalul si punem tarta in cuptor 25-30 minute.