Tarta cu ceapa

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2013 | 7811 vizualizari

 

Iata ca a venit si iarna. Cand e frig afara, imi place sa stau la caldura si sa simt miros de paine proaspata. De data aceasta nu am facut paine, ci o tarta aromata cu ceapa. Asa parca nici nu ma mai deranjeaza vremea rece de afara :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • cimbru uscat (optional)
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • sare si piper
  • chimen
  • 75 g carnati afumat sau kaiser
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam sarea si cimbrul, avand grija ca sarea sa nu intre in contact cu drojdia. Adaugam si restul de lapte caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim castronul si il lasam la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Intre timp pregatim umplutura.Calim ceapa in untul topit pana devine sticloasa, amestecand continuu. Dam de pe foc si adaugam lingura de faina, amestecam bine, apoi lasam la racit pana cand creste aluatul. Dupa ce a crescut aluatul adaugam ouale batute si smantana lichida. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt ridicandu-l putin si pe marginea tavii. Eu am folosit o tava cu diametrul de 28 cm. Punem umplutura peste aluat si nivelam.
Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si cateva bucatele mici de unt.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se poate servi calda sau rece, alaturi de un pahar de vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branza telemea