Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas

de katty in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 1979 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare,
  • coaja rasa de lamaie

Crema de cocos:

  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 6 linguri zahar
  • 750 ml lapte
  • 200 ml smantana de frisca
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare

Jeleu de mango:

  • 1 compot mango(420 gr)
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura zahar optional
  • nuca de cocos ptr ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Cand este gata, scoatem tava si rasturnam blatul, pe care il lasam la racit.
Pentru jeleul de mango, scurgem 50 ml zeama de la compot, in care hidratam gelatina. Punem  fructele impreuna cu restul de zeama si 1 lingura de zahar (daca vi se pare ca nu este suficiet de dulce) la foc pana se infierbanta bine. Adaugam 1 lingura zeama fierbinte in gelatina, amestecam rapid, apoi turnam gelatina in compotul infierbantat. Mixam bine compotul si il lasam sa se racoreasca, apoi il turnam peste blatul racit. Dam tarta la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Punem praful de budinca, apoi adaugam cate putin lapte caldut, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana crema se ingroasa. O dam jos si o lasam sa se raceasca, amestecand constant in ea, apoi o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Aseazam crema deasupra tartei, apoi presaram nuca de cocos. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura